25 Травня 2023

Ознайомча екскурсія старшокласників до Навчально-наукового інституту атомної та теплової енергетики Київського політеху

В рамках співпраці Національного технічного університету України “КПІ ім. Ігоря Сікорського” та Українського ядерного товариства за напрямом профорієнтаційної та просвітницької діяльності, за підтримки ДП “НАЕК “Енергоатом”, відбулася ознайомча екскурсія старшокласників Козинського ліцею до Навчально-наукового інституту атомної та теплової енергетики Київського політеху.

Під час екскурсії старшокласники відвідали багатофункціональний тренажер для моделювання процесів в ядерних реакторах типу ВВЕР та дізналися, як відбувається підготовка студентів та підвищення кваліфікації персоналу АЕС, зокрема й з використанням повно-масштабного тренажера енергоблока атомної електростанції.

Екскурсія передбачала також відвідування лабораторії фізичного захисту АЕС, огляд великого макета тепловидільної збірки, електрифікованого макета енергоблока Чорнобильської АЕС, а також Державного політехнічного музею.

Під час заходу старшокласники мали можливість поспілкуватися з фахівцями Київського політеху, представниками Українського ядерного товариства та ДП «НАЕК «Енергоатом» на тему ядерної енергетики, про напрями розвитку цієї галузі в Україні, а також про можливості вступу до університету та здобуття вищої освіти за спеціальностями атомного спрямування.

До заходу долучився голова відокремленого підрозділу УкрЯТ на базі Інституту ядерних досліджень НАНУ Євген Малий, випускник КПІ ім. І. Сікорського, який ознайомив старшокласників із перспективами розвитку ядерної науки в Україні і світі.

Навчально-науковий інститут атомної та теплової енергетики Київського політеху запрошує абітурієнтів та старшокласників на наступні цікаві екскурсії, а загальноосвітні заклади до співпраці у напрямі профорієнтації молоді.