29 Червня 2021

Пішов з життя видатний науковець – член-кореспондент НАН України, професор Віктор Воєводін

Від імені Українського ядерного товариства та усієї атомної спільноти висловлюємо глибокі співчуття у зв’язку зі смертю директора Інституту фізики твердого тіла, матеріалознавства і технологій ННЦ ХФТІ НАНУ – Віктора Миколайовича Воєводіна.

Пішов з життя один із корифеїв української науки й техніки, унікальна особистість, щира, відкрита та порядна людина, наш мудрий соратник, який велику частину життя присвятив атомній галузі.

Це тяжка та непоправна втрата для усіх, хто мав за честь працювати поруч із Віктором Миколайовичем. Наш шанований колега завжди був відданим своїй справі фахівцем, другом, наставником, взірцем самовідданості та невтомної праці для кожного науковця і атомника.

Віктор Миколайович був щиро відданий і роботі в Українському ядерному товаристві, присвячував багато зусиль громадській та експертній діяльності, яка стала його значним внеском у популяризацію знань про атомну енергетику у суспільстві, підвищення авторитету ядерної науки, розвитку ядерних технологій та розбудову галузі.

Завжди будемо вдячні Віктору Миколайовичу за ту підтримку, яку він повсякчас готовий був надати українським атомникам, за досвід та енергію, якими він завжди ділився з колегами та молоддю, за його активну громадянську та життєву позицію.

Безмежно сумуємо разом з рідними та близькими.

Поруч з глибоким болем у наших серцях назавжди залишиться світла пам’ять про Віктора Миколайовича Воєводіна та його гідний життєвий шлях.