5 Лютого 2021

Бібліотеки шкіл та гімназій Южноукраїнської ОТГ поповнились збірками наукових доповідей молодих фахівців ЮУАЕС

28 січня представники Южноукраїнського відокремленого підрозділу УкрЯТ передали школам та гімназіям Южноукраїнської об’єднаної територіальної громади екземпляри першого видання збірки наукових доповідей молодих фахівців ЮУАЕС.

Збірка стане у нагоді старшокласникам, які стоять перед вибором подальшого напряму навчання і майбутньої професії, допоможе сформувати уявлення про роботу на АЕС та в атомній галузі загалом.

Ідею такого видання запропонував молодий куратор науково-просвітницького напряму УкрЯТ в Южноукраїнську, провідний інженер з управління реактором ЮУАЕС, кандидат наук Олег Іщенко.

Беручи участь в конкурсі наукових доповідей серед молодих працівників Южно-Української атомної електростанції, який вже став доброю традицією та кожного року збирає багатьох молодих, але впевнених у своїх знаннях атомників, пан Олег зрозумів, що аудиторія конкурсу невелика, а цікаві дослідження та ідеї молодих фахівців варті того, щоб ділитися ними з більш широким колом слухачів.

«Перш за все, збірка стане у нагоді студентам профільних технічних вишів, з якими співпрацює ЮУАЕС, – вважає Олег Іщенко. – Ознайомившись з тематикою наукових доповідей минулих років, студенти, які планують працювати на АЕС, зможуть уявити, чим живуть молоді працівники підприємства, які технічні та соціальні питання їх хвилюють. Також, сподіваємося, вона буде корисною школярам старших класів у процесі вибору професії».

Крім Олега Іщенка до розроблення збірника долучилися й інші учасники й призери цього конкурсу, а рецензентами робіт стали також і представники провідних українських ЗВО – доктори технічних наук: професор кафедри АЕС ОНПУ Олександр Корольов та директор Інституту досліджень проблем безпеки АЕС Володимир Скалозубов.

Вручення збірок відбулось в Інформаційному центрі «Імпульс» ВП ЮУАЕС. Разом з Олегом Іщенком школярам їх передали неодноразова учасниця та призерка конкурсів у ВП ЮУАЕС та НАЕК «Енергоатом», інженер управління кадрів ЮУАЕС Олена Твердохліб та секретар міського відокремленого підрозділу ГО УкрЯТ, інженер відділу соціального розвитку Олена Вторая.

Олена Вторая від імені всієї команди, яка працювала над збіркою, висловила задоволення тим, що нарешті вдалося вручити результати їх творчої праці дітям: «Ми запрошуємо всіх ознайомитися зі збіркою, краще зрозуміти нашу роботу, а також роботу атомної станції. Також запрошуємо молодих працівників підприємства, школярів вступати до лав УкрЯТ, аби разом розвивати цей напрям на АЕС, у місті та в нашій країні».