11 Грудня 2018

Оголошено Всеукраїнський конкурс рефератів серед учнівської молоді «Ядерна енергія і світ» 2019 року

Українське ядерне товариство та НАЕК «Енергоатом» оголошують Всеукраїнський конкурс рефератів серед учнівської молоді «Ядерна енергія і світ» 2019 року, який проводиться за участю профільних ЗВО – НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», Одеського національного політехнічного університету, Національного університету «Львівська політехніка», а також Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна.

Конкурс має на меті забезпечити:

– залучення школярів і молоді до поглиблення та популяризації знань про ядерну енергетику, ядерну фізику;
– підтримку обдарованої молоді, яка прагне розширити свій світогляд стосовно ядерної галузі в Україні та світі.

Учасниками конкурсу можуть бути учні старшої школи (9–11 класів), молодь ліцеїв та гімназій, які цікавляться різними аспектами вивчення ядерної фізики та ядерної енергетики та прагнуть розкрити свої творчі здібності.

На конкурс приймаються індивідуальні роботи у формі реферату або науково-дослідницької роботи, у яких відображаються результати аналізу чи досліджень автора з обраної теми.

Конкурс проводиться в два етапи:

І етап (відбірковий) проводиться до 1 квітня 2019 року:

а) в містах-супутниках українських АЕС (організатори – ВП АЕС України, ВП «Атомремонтсервіс»), у Львові (організатор – НУ «Львівська політехніка»), в Одесі (організатор – ОНПУ), у Харкові (організатор – ХНУ ім. В.Н. Каразіна) та в Іванківському районі Київської області (організатор – відділ освіти Іванківської РДА);
б) в Києві – шляхом загального відбору робіт по Україні (організатор – Дирекція з комунікацій НАЕК «Енергоатом»). Роботи надсилаються за адресою:

ДП «НАЕК «Енергоатом», Дирекція з комунікацій, вул. Назарівська, 3, м. Київ, 01032, електронні версії – за адресою: n.lashevych@direkcy.atom.gov.ua.

ІІ етап (фінал) проводиться в квітні – травні 2019 року в одному з міст розташування профільних ЗВО – Київ, Одеса, Львів, Харків. Для участі у фіналі конкурсу організатори І етапу до 15 квітня 2019 року надсилають пакет документів, зазначених у Положенні про конкурс.

На цьому етапі визначаються три конкурсні роботи, що посіли 1-ше, 2-ге і 3-тє місця та до трьох робіт у якості додаткового заохочення. Переможці будуть нагороджені цінними призами, грамотами та пам’ятними подарунками.

Детальні умови конкурсу викладено у Положенні про конкурс тут.