16 Грудня 2016

У Києві відбувся фінал конкурсу рефератів, організований Українським ядерним товариством і НАЕК Енергоатом

14 грудня у Києві відбувся фінал конкурсу рефератів, організований Українським ядерним товариством і НАЕК Енергоатом. Конкурс було проведено за участі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут».

Відбіркові етапи конкурсу проводились з початку 2016 року у школах міст розташування українських АЕС, а також у Києві. За результатами відбіркового етапу для участі у фіналі було обрано 14 учасників з усіх куточків України.

Фінал конкурсу відбувся в залі адміністративних нарад столичного політеху, Теплоенергетичний факультет якого сформував компетентне журі, що оцінювало фіналістів. До складу журі увійшли:  кандидат технічних наук, заcтупник декана з навчально-виховної роботи Вадим Кондратюк, доцент, заступник декана із заочної форми навчання та роботи з іноземними студентами Валерій Коньшин, кандидат технічних наук, старший викладач кафедри АЕС та інженерної теплофізики Тимофій Бібік.

Заcтупник декана ТЕФ з навчально-виховної роботи Вадим Кондратюк повідомив, що НТУУ «КПІ» радий вітати талановиту молодь у своїх стінах та висловив сподівання, що обдаровані учні оберуть для вступу Київський політехнічний інститут.

За результатом виступів фіналістів  члени журі визнали, що всі учасники фіналу показали ґрунтовні знання і вибір дуже важливих тем для сучасної атомної галузі. Після підсумкового оцінювання реферат на тему «Світові тенденції та українські реалії поводження з відпрацьованим ядерним паливом»  було названо кращим , а його авторку  – учениця 11 класу загальноосвітньої школи №3,  м. Вараш Вероніку Водько визнано переможницею конкурсу. 2 місце посіла учениця 11 класу Енергодарської ЗОШ №7 Наталя Атаманюк із рефератом «Рівень соціального захисту мешканців Енергодару, постраждалих від Чорнобильської катастрофи». На 3 місці опинилася учениця 11 класу гімназії м. Вараш Валерія Берднік, яка представила на конкурс роботу «Термометрія в атомній енергетиці».

У своєму зверненні до фіналістів член правління УкрЯТ, радник президента НАЕК «Енергоатом» Костянтин Запайщиков наголосив на актуальності практично усіх висвітлених тем рефератів та підкреслив високий рівень підготовки всіх учасників конкурсу.

Після оголошення переможців на всіх учасників чекала розважально-навчальна програма, що включала в себе відвідування київського Музею популярної науки і техніки «Експериментаніум», а також музею  НТУУ «КПІ».